Ermani (Herman Jurgen)

Biografie:

  • Geboren  te Aalst, wonende te Nieuwpoort-Bad.
  • Parallel aan een evolutie als autodidact heeft Ermani in de loop der jaren verschillende opleidingen gevolgd aan de Stedelijke Kunstacademie te Aalst (lagere cyclus Tekenen), de Academie voor schone kunsten te Liedekerke (hogere cyclus Tekenkunst) en de Stedelijke Kunstacademie van Oostende (hogere cyclus Vrije Grafiek).
  • Gelijklopend werden workshops en masterclasses gevolgd in verschillende kunstvormen: papier maken (Jean Decoster), Roulette in Grafiek, Chine Collé, Collografie (Chris Verheyen), Non-toxisch etsen met fotopolymeren, monotype met watergedragen inkten, Collografie in Fotopolymeer (Marnix Everaert), Beelden in klei (Gerreke Van Veen), Beelden in Was (Jan Van Strien, Lieven D’Haese), juwelen in zilver (Christèle Devriendt), werken in porseleinklei (Mie Ghesquière)
  • Het is een weg van mengen, zoeken en combineren om zijn volledige verhaal weer te geven.  En nooit is de zoektocht ten einde.  Het kunstwerk groeit geleidelijk tijdens de opbouw, verandert naarmate het eindresultaat nadert en de uiteindelijke creatie – vaak geïnspireerd op de natuur, of een dieperliggende emotie – nodigt uit tot een verdergaande zoektocht.
  • Vaak wordt hij gestuurd door een innerlijke drang. Dit resulteert in werken die elk een verschillende sfeer en andere gevoelens oproepen… soms zijn ze sprookjesachtig, licht en luchtig om dan weer naar duistere diepten af te zakken en alles wat daar tussen ligt. 
  • Hapklare werken lijken het op het eerste gezicht. Maar… wie dichter kijkt, en verder ziet, ontdekt in de fijngevoelige details een nieuwe wereld, een niet altijd voor de hand liggend verhaal.  Ga mee op zijn reis en laat je meevoeren op zijn stroom van gevoelens

Contactgegevens: